Асеновградският художник ДИМИТЪР НЕНКИН открива на 16 май (понеделник) своята 16-та самостоятелна изложба. В галерия „Пловдив” авторът ще представи около 40 свои творби. За пловдивските ценители Ненкин е подготвил експозиция главно от пейзажи и няколко фигурални композиции.

Димитър Ненкин е член на Дружество на пловдивските художници от 10 години. Свои самостоятелни изложби е представял в Асеновград, Кърджали, Пловдив, София. Има участия в редица общи изложби в страната. Работи в областта на живописта, а основните теми, към които е насочен потенциала му са пейзаж, градски пейзаж, фигурална композиция и иконопис. Във всяка тема се стреми да изрази самобитния си стил и рисунък. Акцентен и любим „образ” в творбите на Ненкин е реката. В своите картини той „разказва за настроението” на реката, за пулса и ритъма на града – в градските си пейзажи. В платната на Димитър Ненкин преобладава характерен топъл колорит, в който решаваща роля играе линията и внася специфична особеност на авторовото виждане. 

Творби на Димитър Ненкин са собственост на частни колекционери в САЩ, Италия, Англия, Канада, Финландия, Русия, Гърция, България и др.

Очакваме Ви на 16 май в 18 ч. в галерия „Пловдив”!

Експозицията ще продължи до 29 май.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…