Фотоизложба "Приказка на четири колела. Пловдивските пътища на автомобила" бе подредена в приземния етаж на къща „Стамболян”, намираща се на ул. „Кирил Нектариев” 15. Събитието се организира от ОИ „Старинен Пловдив” и Държавен архив-Пловдив.

Пловдивската автомобилна история е на повече от век. В 12 броя табла с фотоси и текст се пресъздава съдържанието й.

В настоящата изложба, посветена на автомобила в град Пловдив и региона, чрез фотоси и документи се разказва за пътя на автомобила през годините, развитието на автотранспорта и неговата роля за бита на хората и икономиката на града.От първия автомобил на Харитон Кутев до емблематичната марка "Булгаррено", са събрани десетилетните усилия "модерното нововъведение" да успее да се наложи и от екстравагантна проява на снобизъм, от скъпа и опасна играчка да се превърне в необходимо средство, без което са немислими удобството и комфорта на гражданите.

Експозицията е собственост на Държавен архив-Пловдив и може да бъде разгледана до края на януари 2018 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…