12 екзотични филма от Близкия Изток, Централна Азия и Северна Африка ще могат да гледат пловдивчани на поредното издание на MENAR фест под тепетата. Фестивалът ще се проведе в LUCKY Дом на киното от 26 януари до 4 февруари. Той стартира с международната копродукция „Култ“, която обединява погледа на 40 филмови дейци от целия свят, които представят най-странните и необичайни богомолци, ритуали и религиозни практики от всички краища на света.

В програмата е включен и иранският шедьовър „Кръговрат” („Immortality”) на режисьора Мехди Фард Гадери. Шест семейства пътуват в различни купета на нощния влак. Шест различни истории се преплитат, за да се окаже накрая, че всеки има нещо общо с хората от съседното купе и съдбата му е повлияна от случващото се във влака. В безкраен 145-минутен кадър режисьорът Мехди Фард Гадери създава един от най-впечатляващите дебюти в иранското кино през последните години. Филмът ще може да гледаме на 3 февруари от 15 часа.

Един от акцентите в програмата на фестивала е суперпродукцията на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио „Земя”. Едно пътешествие от птичи поглед: в дивото и в мегаполиса, в сибирски мраз и пустинна жега, в глада и изобилието, в окото на вулкана и в сърцето на водопада, от Арктическия кръг, през африканската савана и Амазонската джунгла до австралийските бадемови плантации. Приказка, в която "див" не означава варварски и "диво" не е обратното на "цивилизация", а просто живот сред природата. Един разказ за живота на Земята. „Земя“ ще гледаме във втория ден на фестивала – на 27 януари от 17 часа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…