Препълнен салон за световната премиера на 8'19''

Ирмена Чичикова и Иван Бърнев се гледаха за първи път във филма по разкази на Георги Господинов

Опашки за билети. Препълнен салон. Червен килим. Звезди от големия екран. Много емоции и доволни физиономии. Така стартира 13-ото издание на София Филм Фест в Пловдив в Лъки- Дом на киното.  Фестивалът бе открит със световна премиера на филма 8'19'', състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, реализирани от 6 различни екипа. Новата българска лента е пореден ярък знак за възхода на родното кино, категорични бяха всички, имали шанса първи да аплодират продукцията и част от екипа, който я е реализирал. С публиката вчера се срещнаха актьорите Ирмена Чичикова и Иван Бърнев, продуцентите Антоанета Бачурова и Влади Люцканов, който е и режисьор на една от шестте части във филма.

Това, че Пловдив първи ще види 8'19'', не е никак случайно. Пловдив е личната столица на Георги Господинов, обясни преди началото на прожекцията Влади Люцканов. Специално за премиерата под тепетата Тео Ушев, който дебютира като кино режисьор в епизода с участието на Ирмена Чичикова, излезе с обръщение към почитателите на седмото изкуство. Всяко творческо приключение тръгва от Пловдив. Всичко се случва в Пловдив, след което тръгва за София. А там ни маха Ирмена, бе посланието на Тео Ушев.

Георги Господинов, също като Тео Ушев, е дебютант в киното и бе опитното зайче, върху което ние се упражнявахме, пошегува се Влади Люцканов.

Тук с Ирмена сме като зрители, тъй като не сме гледали филма, обясни пред публиката Иван Бърнев. Той подчерта, че литературата и киното вървят ръка за ръка и с новото възраждане на българската книга съвсем естествено е дошъл и възходът на родното кинопроизводство. Просто дойдоха добрите сценарии, допълни Бърнев.

Колко бяха изненадани Иван Бърнев и Ирмена Чичикова от това, което видяха в Лъки, четете по-късно!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…