13-тото издание на София Филм Фест в Пловдив върви към своя край, но все още има цели 6 заглавия, които можете да гледате. Днес от 16:00 часа започва българският филм “Малко късмет за по-късно” на Александър Смолянов. Действието се развива в София, с най-горещия ден в годината. Мустакат хамалин на име Денчо Асенов, бивш боксьор, товари кашони още по тъмно. Трябват му пари, за да финализира сделката, която ще му помогне да си купи бус и да промени живота на семейството си. След много перипетии Денчо успява да събере остатъка от парите за покупката на буса. Дава ги на ортака си. Уговарят по-късна среща в краен квартал. Всичко сякаш се подрежда, но на срещата отива само Денчо. Разбира, че е измамен и е изгубил семейните спестявания. В ролите - Цветан Алексиев, Явор Борисов, Филип Трифонов.

В 18:15 часа е началото на “Изключителният (Моят Годар)”, от режисьора на „Артистът“ носител на „Оскар“ за най-добър филм през 2012г – Мишел Азанависиос, ни пренася в Париж през 1967 г. Жан-Люк Годар - най-прочутият филмов режисьор на своето поколение, снима филма Китайката с жената, която обича – почти 20 години по-младата Ан Вяземски. Щастливи, влюбени, магнетични, двамата се женят. Реакциите към филма обаче провокират у Жан-Люк самовглъбяване. Събитията през май 1968 г. ще засилят този процес, а кризата, която разтърсва Жан-Люк, коренно ще го промени – от звезден кинорежисьор до изолиран Маоист.

Късната прожекция от 20:30 часа е на “Невидима нишка”, номиниран за 5 награди Оскар, грабнал статуетката за най-добър дизайн на костюмите, номиниран и за 2 награди Златен глобус. Действието се развива в следвоенен Лондон през 50-те години. Известният шивач Рейнолдс Уудкок и сестра му Сирил са в центъра на британската мода и обличат кралски особи, филмови звезди, богати наследнички, бохеми, дебютантки и дами с отличителния стил на The House of Woodcock. Жените идват и си отиват от живота на Уудкок, дарявайки известния ерген с вдъхновение и приятна компания. До момента, в който не се среща с младата и своенравна Алма. Контролиран и добре планиран, изведнъж животът на шивача е разтърсен от любовта.

Билети може да начмерите на касата на киното или онлайн на boxoffice.bg.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…