Лентата ще се завърти в киносалоните в България от 21 ноември

Вече е ясно, кога зрителите ще могат да гледат „Съдилището“, на Стефан Командарев. Лентата ще е в кината в цялата страна от 21 ноември 2014-а година. Преди това филмът ще има своята световна премиера на 16 октомври, по време на един от най-престижните европейски фестивали - Международния кинофестивал във Варшава. Така „Съдилището“ ще стане част от тазгодишната програма на голямото събитие, наред със селектирани филми от цял свят. „Стартираме в А клас фестивал, където сме част от официалната конкурсна програма, което е важно както за филма, така и за българското кино“, споделя продуцентът и режисьор Стефан Командарев.

„Съдилището“, подобно на своя предшественик - „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, се появява, за да разкаже една от многото човешки истории, които режисьорът чува в своите пътувания из България и по-специално в Родопите. Сложните отношения между баща и син, цената на оцеляването и пътят от греха към опрощението – всички те са обединени от скала, наречена Съдилището. Филмът е заснет на уникални места по върховете на планината. Голям екип от каскадьори са помагали на актьорите за спиращите дъха сцени. Пълнокръвните образи са пресъздадени от Асен Блатечки, звездата на сръбското кино Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев – Зуека, Параскева Джукелова и Христо Мутафчиев – актьорски състав, който се е доказал на големия екран и театралната сцена. Филмът е ко-продукция между България, Германия, Хърватия и Македония.

След световната премиера във Варшава „Съдилището“ ще вземе участие в редица важни международни кинофестивали, като тези в Хайфа (Израел), Мюнхен (Германия), Люксембург, Гоа (Индия), Лондон (Великобритания) и други.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…