7 премиерни филма и BANFF- селекцията на един от най-престижните планинарски кино фестивали в света ще могат да видят пловдивчани по време на лятната кинопанорама в кино „Орфей“

„Филмови нощи във Филипополис“ ще се проведат от 6-и до 29-и юли в Лятно кино „Орфей“ и ще предложи на киноманите в Пловдив програма от независими европейски, американски и български заглавия.

Въпреки че ще обърне внимание на фестивалното и българско кино, „Филмови нощи във Филипополис“ няма да подмине и почитателите на съвременните летни хитове. Затова в богатата програма присъстват заглавията СИКАРИО 2: СОЛДАДО – суров и честен поглед към емигрантските съдби на границата между САЩ и Мексико. Продължението на невероятния трилър “Сикарио” е с участието на Бенисио Дел Торо, Джош Бролин, Катрин Кийнър, Изабела Монър.
В програмата още са: ДРЕЙФ – от режисьора на „Еверест”, разказващ истинската любовна история по време на един от най-катастрофалните урагани в историята; КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИ – събиращ звездите Даян Кийтън, Джейн Фонда и Анди Гарсия; ТАКСИ 5 и един от най-гледаните филми за последния месец – ДА ОБИЧАШ ПАБЛО със звездната двойка Хавиер Бардем и Пенелопе Круз, приключенските С КАНУ ПО АМАЗОНКА, С ТУК-ТУК ИЗ ЕТИОПИЯ и MOUNTAIN.

Това лято за поредна година ще бъдат представени последните заглавия от най-известния и престижен планинарски кино фестивал в света – Banff Mountain Film Festival, по време на който зрителите ще могат да видят цели десет късометражни филма, покриващи спортовете планинско колоездене, ски, катерене, бейсджъмп и др.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…