Сряда вечер в Лятно кино „Орфей” ви очаква по-нестандартна вечер под звездите. Прожекциите, част от „Филмови нощи във Филипополис” ще бъдат на документалния български филм „109 часа” на режисьора Димо Петков и на уникалният филм ”Mountain”.

Началото на прожекциите ще бъде от 21:10 ч, а темата е предизвикателството, което Кирил Николов – Дизела си поставя през 2014 и 2015 г – да мине по най-дългия туристически маршрут в България - Ком-Емине. Първият му опит завършва с неуспех, но благодарение на него се ражда филмът „Reach Your Limits”, който печели любовта на публиката и признанието на множество международни кино фестивали.

През следващата, 2015 година, Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине и този път успява да пробяга 600 км за рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути. Екранизацията на бягането, което показа, че ограничения не съществуват, вече е факт. Часове, изпълнени с устрем, съмнения, страхове и желание за успех. Съпреживейте едно "пътуване", което е поредното доказателство, че човешките възможности са неограничени. Дестинацията е Ком-Емине. Целта - да победиш себе си.

Веднага след „109 часа“ започва прожекцията на ”Mountain”. Уникално кино и музикално сътрудничество между Австралийския камерен оркестър и номинирания от БАФТА режисьор Дженифър Пийдън, филмът е едно ослепително изследване на нашата обсебеност от планините. Само три столетия назад, изкачването на една планина би било смятано за лудост. Идеята дивите пейзажи да притежават каквато и да е било привлекателност, е била твърдо отхвърлена. Върховете са били място изпълнено с опасности, не и с красота. Защо тогава сега, толкова много хора са привлечени от планините?

”Mountain”.  ни разкрива вълшебната сила на високите места и тяхната нарастваща сила да сформират нашият живот и нашите мечти.  Филмът е озвучен с гласа на Уилям Дефо.

Промени в програмата на Филмовите нощи - Поради големия интерес на 22.07 /неделя/ можете да гледате отново „Да обичаш Пабло“. В петък 20.07 ще е прожекцията на българския хит „Възвишение“, а премиерната анимация „Хотел Трансилвания 3:Чудовищна ваканция“ е с нова дата 23.07 /понеделник/. Всичките прожекии са с начален час 21.10.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…