След като киноманите в Пловдив успяха да видят „Боен клуб” на голям екран, за първи път след почти 20 години, програмата на „Филмови нощи във Филипополис” продължава с две заглавия от родното кино.

От 21:10 ч петъчната вечер ще ви предложи един от най-високо оценените български филми за последните десет години – историческият „ВЪЗВИШЕНИЕ”, базиран на едноименния роман на съвременния класик на родната литература Милен Русков.  Заповядайте в Лятно кино „Орфей”, за да си припомните или да гледате за първи път приключенията на Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които се навъртат покрай Димитър Общи (Филип Аврамов), докато той осъществява Арабаконашкия обир. Полу-революционери, полу-разбойници, двамата получават задача лично да предадат писмо на Левски. Издирването на Апостола пораства в трагикомично приключение с нюанси на "револуция", което събира букет от цветисти възрожденски образи под лозунга "наша свобода от нас зависва".

По-късната прожекция, тази от 23:30 ще бъде на режисирания от Димитър Гочев „Революция Х”. В него зрителите ще видят за първи път на екран родната поп дива Гери-Никол и Димитър Бербатов, заедно с Александър Сано, Мариан Вълев, Китодар Тодоров и др. Историята разказва за култовата група „Революция Х”, която заминава на първото си турне, но продуцентът налага нова вокалистка - популярната в България певица ГЕРИ - НИКОЛ, на която всички в групата се дразнят. Следват много злополучни приключения.

На 23.07 /понеделник/ от 23.30 часа „Пожелахте да гледате“ -  КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИхитовата комедия с Джейн Фонда, Анди Гарсия и Алисия Силвърстоун. От 21.10 часа същия ден може да заведете детето си на ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЯ 3: Чудовищна ваканция. На 22.07 /неделя/ в същия час ще бъде показан отново ДА ОБИЧАШ ПАБЛО с Пенелопе Крус и Хавииер Бардем.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…