„Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I“ е среща със създателите и авторите на проекта Magia Naturalis по идеи на Боян Манчев и Веселина Сариева - едно експериментално поле, което включва художествени, философски и научни практики и понятия в едно споделено пространство.

 

Пространството на първо място е физическото пространство на Галерия Sariev в Пловдив и отвъд него, неговото рефлексивно поле и измерение продължава във философската лаборатория - блогът на Боян Манчев.

 

Фаза I на Magia Naturalis представя творби на Биниа Верли, Марта Джурина и L, споделяйки пространството на философската лаборатория на Боян Манчев и поема в развитие на Веселина Сариева.

 

Фаза I на Magia Naturalis ще се състои между 26 юни – 28 август 2020.

 

Краткият видео филм представя въвеждане в Magia Naturalis и среща със създателите на тази експериментална среда, както и авторите представени във Фаза I,. Това ще се случи чрез онлайн скрийнинг на фейсбук страницата на Община Пловдив на 28 юли 2020 от 19:00 часа.

 

Използвани са снимки от личният архив на L и Галерия Сариев и видеото A.S.T.R.A.L.O.R.A.C.L.E.S. Interdimensional Ritual at Plovdiv Roman Stadium на Владислав Севов.

 

Филмът е продуциран и реализиран от Галерия Сариев с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като онлайн проект по Компонент 3 "Гражданска активност" от Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата за 2020 г.

 

Филм “Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I”, 2020

 

Продължителност: 22:43 мин.

 

Език: Български със субтитри на английски

 

Камера: Калин Серапионов

 

Монтаж: Калин Серапионов

 

Участници (по реда на появяването им): Боян Манчев, Веселина Сариева, Марта Джурина, Биниа Верли, L

 

Музика: Deep Science by AudioKraken

 

Превод: Калоян Начев.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…