Две седмици смях на големия екран обещава поредното трето издание на Комедийният европейски филмов фестивал – КЕФФ, който стартира в края на септември. По традиция феста ще се проведе в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното, като тази година той се открива на 29 септември и ще продължи до средата на октомври. В програмата са включени над 20 филма в конкурсна и съпътстваща програми и две специални селекции от ретро филми и най-доброто от европейските комедии от последните години.

 

 

Програмата стартира с френския „Истински живот“. На екрана ще видим френските звезди Шарлот Генсбур и Дани Буун, който е и режисьор на лентата. Историята ни среща с Тридан, който се завръща от Мексико в Париж в търсене на любовта от детството си Виолет. Вместо нея, обаче, неговият полубрат го свързва с друго момиче, което да се преструва на Виолет.

 

Много смях предлага и италианският „Никога не е късно за любов“. В него възрастният пенсиониран професор Астолфо се усамотява с трима нови приятели в запустял замък, останал като семейно наследство. Неочаквано той среща и се влюбва в Стефания, но изпитва затруднения да покаже любовта си. Филмът е с номинация „Давид на Донатело“ за оригинален сценарий.

 

Също в света на любовта ще ни потопи и „Процес за мир и любов“. Френската комедия ни среща с влюбено семейство с две деца, но които постоянно се карат. За да спасят брака си, те измислят таблица с десет правила.

 

Комедийният европейски филмов фестивал ще се проведе от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите ще се продават от края на следващата седмица на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…