Два филма с много смях и смисъл предлага днешната програма на Комедийния европейски филмов фестивал в LUCKY Дом на киното. В 18:30 часа можем да гледаме „Светлините на града“ от програмата филми на британския комик Чарли Чаплин, а в 20:30 часа предстои новата италианска комедия „Най-добрите дни“.

 

Превърналият се в култова продукция „Светлините на града“ ни среща с героя на Чаплин, влюбен в сляпа цветарка. Той се опитва да събере пари, за да ѝ помогне да прогледне, впускайки се в куп приключения. Когато филмът излиза на пазара вече нямото кино е демоде, но Чаплин използва именно този похват, за да създаде едно от най-добрите си творения. Филмът остава в историята и с една от най-затрогващите финални сцени. Селекцията филми с Чарли Чаплин в рамките на КЕФФ предлага нови дигитализирани копия с по-добро качество, картина и звук, по инициатива на семейството му.

 

Второто заглавие за деня е новият италиански „Най-добрите дни“. Той е част от поредица заглавия на режисьорския екип Масимилиано Бруно и Едоардо Лео, в което изследват човешките отношения по време на празници. Всички ли са по-добре на Коледа? Добри новогодишни идеи? На Свети Валентин любов, любов, любов. На 8 март да живеят жените? Четири епизода, всеки съсредоточен върху празник, който изследва човешката душа в справянето с празниците.

 

Комедийният европейски филмов фестивал ще се продължи до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…