Истории от Втората световна война, от света на модата и от света на комиксите оживяват на големия екран в следващите дни на пловдивското издание на Синелибри в LUCKY Дом на киното.

 

В понеделник от 18:30 предстои „Капитанът“. Той разказва действителната история на Салваторе Тодаро, който спасява живота на моряци от вражески кораб, оцелели след потъването му, застрашавайки безопасността на собствената си подводница и нейния екипаж. Филмът е мощен призив за издигане на ценностите на етиката и човешката солидарност над бруталната логика на военния протокол.

 

Във вторник от 18:30 предстои „Високо и ниско: Джон Галиано“. Създаден като документално разследване, филмът отразява подхода към работата на ексцентричния моден дизайнер Джон Галиано, очертава някои особености на характера му и дава представа за подбудите, които стоят зад изричането на антисемитски обиди. Чрез интервюта на близките приятели и семейния му кръг, на някои от най-влиятелните знаменитости от света на модата и киното, както и на самия Галиано, Кевин Макдоналд обрисува човека зад модния гений и неговото пътуване към изкуплението.

 

Любителите на комиксите пък могат да се срещат с необичаен италиански герой в „Диаболик: Гинко в атака!“. Филмът е в сряда от 18:30 и се развива в измисления град Клервил в края на 60-те години. Безмилостният крадец Диаболик и неговата съучастничка Ева Кант се забъркват в ново приключение срещу инспектор Гинко, който е по-борбен и решителен от всякога. Диаболик извършва дръзка кражба – първо на диамант от охраняван трезор, а след това и на бижута, което обаче се оказва капан…

 

Фестивалът ще продължи до 29 октомври с ежедневни прожекции. Билетите са на цена 11 лева и 9 лева за учащи и пенсионери. Цялата програма е налична на сайта kinolucky.com, откъдето могат да се правят резервации и онлайн покупки на билети. Касата на киното е отворена всеки ден от 16 до 21 часа, а в почивните дни – от 11 до 21 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…