Тази вечер „Късо кино във „Фарго“ се подготвя за Хелоуин с три филма на дуото Стивън Кинг и Джордж Ромеро, снимани за антологията „Шоу на ужаса“. Началото е в 20.30 часа.

 

„Шоу на ужаса“ (Creepshow) е комедиен филм на ужасите, написан от Стивън Кинг и режисиран от Джордж Ромеро. Състои се от пет късометражни сегмента, два от които са директни адаптации по разкази на Кинг. Филмът е почит към комиксите на ужасите от 50-те години на миналия век, като Tales from the Crypt , The Vault of Horror и The Haunt of Fear . Тази вечер ще видим филмите „Денят на бащата“, „Самотната смърт на Джорди Верил“ и „Нещо, което да те поддържа жив“.

 

Стивън Едуин Кинг (роден на 21 септември 1947 г.) е американски автор, който твори в жанровете на хоръра, свръхестествената фикция, съспенса, научната фантастика и фентъзито. Неговите книги са продадени в повече от 350 милиона екземпляра, много от които са адаптирани към игрални филми, минисериали, телевизионни сериали и комикси. Той е признат като „Кралят на ужасите“.

 

Джордж Андрю Ромеро (1940–2017) е американско-канадски режисьор, сценарист и редактор, най-известен със своята серия ужасяващи и сатирични филми на ужасите, описващи настъпването на зомби апокалипсис, сред които класиката „Нощта на живите мъртви“ (1968). Други филми в поредицата включват „Зората на мъртвите“ (1978) и „Денят на мъртвите“ (1985).

 

Необходимо е да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607.

 

ВХОД СВОБОДЕН!

 

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…