С операта „Палячи“ се открива съботната програма на Киномания в Пловдив. Кинофестивалът започна снощи. Подробности вижте в репортажа - Фантастичен старт на Киномания в Пловдив с „Уроците на Блага“.

Прожекцията е част от програмата, посветена на 100-годишнината на знаменития Франко Дзефирели, в която ще видим още 4 други опери с негово участие като режисьор или сценограф. „Палячи“ е заснета в Ла Скала през 1982 година с участието на Тереза Стратас и Пласидо Доминго. През 1987 година лентата получава „Еми“ за най-добър режисьор в категорията за класическа музика. Прожекцията в LUCKY Дом на киното е от 16:15.

В 18:30 предстои едно от най-чаканите заглавия на тазгодишния фестивал – „Тримата мускетари: Д‘Артанян“. На големия екран в тази първа част от предстояща поредица ще видим Венсан Касел, Ева Грийн, Луи Гарел и още много звезди в нова екранизация на класическата история под режисурата на Мартен Бурбулон. Остроумен и вихрен, филмът е опит да модернизира разказа на Дюма за съвременна кино публика.

Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com.

Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното, както и онлайн. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева.

Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…