Платформата за късометражно кино „Кинематограф“ с две нови локации в Пловдив и Асеновград

 

В сезона, който сякаш забавя времето, подканва към домашен уют и успокоява мисълта в тихо съзерцание, редакторите на „Кинематограф“ са подготвили един подбор от късометражни филми, които откриват активната и вдъхновяваща страна на смразяващите студове. Като продължение на тематичните програми „Вода“ и „Гора“, от най-голямата платформа за късометражно кино у нас ще ни представят най-новата си кино-селекция – „Зима“ на две нови локации. Събитието в Асеновград е на 26-ти януари от 19:00 ч. в Бар КоШиПрайм. В Пловдив датата е 28-ми януари, часът е 19:00, а мястото – С.И.П.И. в Капана. Прожекцията пътува също до София, Бургас и Благоевград.

 

Зрителите ще могат да се насладят на филми, които отвеждат сред някои от най-непристъпните и сурови места на планетата и разкриват част от опасната и хипнотична красота, забулена в снегове, ледове и виелици.

 

Премиера и акцент на вечерта ще бъде българското заглавие „Зима“. Това е документален фрийрайд ски филм на режисьора Виктор Троянов, който се впуска в поетична и визуално удовлетворяваща история за свободните спускания и бавните, но устойчиви промени, които настъпват в следствие на взаимодействието между човек и природа. Красивите кадри, съчетани с енергична музика, са навързани в близък на всеки любител на зимните спортове сюжет, който поставя филма на Виктор Троянов някъде на границата между документалното и игралното кино.

 

Освен едноименният филм, в програмата са включени още продукции от Франция, Германия и САЩ. Филми, които ще разкажат за сърфирането сред ледените късове в едно от най-големите езера в света, ще запознаят аудиторията с изчезваща северна култура, ще докоснат със скритата романтика на една българска хижа и ще представят още три невероятни истории. Заредете се с топло настроение и заповядайте на най-смразяващата прожекция за месец януари.

 

Актуална програма на Кинематограф вижте тук.

 

Снимки: Виктор Троянов, Ангел Попов

6 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…