4 български филма  и 4 международни копродукции с българско участие ще можем да гледаме на предстощия София филм фест в Пловдив в Lucky Дом на киното. Любимият фестивал стартира на 15 март и ще продължи до 31 март с ежедневни прожекции на най-новото от българското и световното арт кино, а по традиция за много от прожекциите се очакват и специални гости за среща с публиката.

 

„Защото обичам лошото време“ е най-новият филм на Яна Лекарска. На големия екран ще видим Владимир Михайлов и Иван Бърнев. Историята ни среща с Ирина, която след дълга пауза се завръща в крайморското градче, където е прекарвала детските си лета и среща Борис – детски приятел, с когото преоткриват миналото. Прожекцията е на 21 март от 18:30 часа, а като специални гости пристигат режисьорът Яна Лекарска и актьорите в главните роли Владимир Михайлов и Неда Спасова.

 

„Мегдан: Между водата и огъня“ – копродукция на Сърбия, Молдова и България е под режисурата на Тодор Чапкънов . В този филм се срещаме с Петър – бивш състезател по водна топка, който иска да възроди славата на отбора си, но за целта затъва в дълбините на балканския подземен свят. Прожекцията е на 24 март от 18:00 часа, а специален гост в Пловдив ще бъде режисьорът Тодор Чапкънов и актьорите във филма от Сърбия.

 

Фестивалът се открива на 15 март от 18:30 часа с българска прожекция. „Пулсиращи тепета“ ни среща с легендарния Тома Спространов, рекордьор за най-дълго задържал се радиоводещ. Закриването е с коопродукцията на Великобриатния и България – „Ретроспект“, който епод режисурата на живеещия в Пловдив Стивън Луис Симпсън („Нито вълк, нито куче“). Заснет е изцяло в Пловдив и с пловдивски актьорски състав, в който ще видим Юлия Йорданова – Керана, Симеон Алексиев, Елена Кабасакалова и други популярни имена от пловдивската сцена. Прожекцията е на 31 март от 18:30 часа, като отново с публиката ще се срещнат звезди от големия екран.

 

Специално внимание ще бъде обърнато и на музиката с „Балканска черна кутия“ – филм за музикалният проект „Котарашки“. Прожекцията е на 28 март от 18:30 часа, а същата вечер след кинопрожекцията ще има и концерт на бандата в „Bee Bop Café“ непосредствено до LUCKY Дом на киното.

 

Българската програма на фестивала се допълва с копродукцията между България и Турция  „Живот“ – драматична и романтична история по улиците на Истанбул, „Клопка“ наНадежда Косева – с който ще бъде открит фестивалът в София и „Съзряване“  – българо-гръцки филм, който разказва за бързото израстване чрез любовта на една тийнейджърка по улиците на Атина.

 

Билетите ще са цени 10/9лв. Карта за 5 прожекции ще струва 45 лв. София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…