Филми на някои от любимите режисьори на феновете на киното ще видим на предстоящия София филм фест в Пловдив. Фестивалът се открива на 15 март и ще продължи до 31 март на обичайното си място – арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното. 

 

Един от акцентите на предстоящия фест е „Куклички на път“ – дългоочакваното първо солово начинание на единия от култовите братя Коен – Итън Коен. Две приятелки тръгват на път, за да се разсеят от тъга по поредната раздяла, но идиличното им пътешествие се преобръща, когато срещат група некадърни престъпници. Прожекцията е на 23 март от 20:45 часа.

 

„Солтбърн“ е едно от най-очакваните заглавия на годината. Филмът получи куп номинации на наградите БАФТА, сред които за най-добър британски филм, главен актьор, актьор и актриса в поддържаща роля. Студент-стипендиант в Оксфорд се сприятелява с богата фамилия и започва да живее с тях. Това влечение обаче прераства в мания, която разкрива дълбоко заровени тайни. „Солтбърн“ гледаме на 22 март от 18:30 часа.

 

„Присила“ ще ни потопи в историята на съпругата на Елвис Пресли. Новият филм на София Копола вече събра много положителни оценки от световната критика, сред които награда за Най-добра актирса и номинация за „Златен лъв“ от Венеция. Филмът ни води от партито, в което тийнейджърката Присила Болио се запознава с Елвис, германската военна база и приказното имение в Грейсленд. Филмът може да гледаме на 27 март от 18:30 часа.

 

Легендарният финландски режисьор Аки Каурисмаки също влиза в тазгодишната програма на София филм фест в Пловдив. „Паднали листа“ е романтична история за двама самотници, които сякаш срещат любовта на живота си, но до щастливия край трябва да преминат през много трагикомични трудности. Прожекцията е на 17 март от 18:00 часа.

 

Сред другите интересни заглавия в програмата са „Отвлечен“ на Марио Белокио, „Шошана“ на Майкъл Уинтърботъм, новата социална драма на Кен Лоуч „Старият дъб“ и „Чудовище“ от култовия японски режисьор Хирокадзу Корееда. 

 

Билетите са на цени 10 лв и 9 лв – намален за студенти и пенсионери. Карта за 5 прожекции е на цена 45 лв. София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…