ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС ЗАПОЧВАТ НА 9 ЮЛИ В ЛЯТНО КИНО ОРФЕЙ

Лятната кинопанорама ще се случи за поредна година в града под тепетата от 9 до 30 юли в лятно кино Орфей. В рамките на 21 дни ще можете да гледате 42 прожекции, разпределени в следдните рубрики: “Премиери”, “Ново българско кино”, “Фестивални хитове”, “Нима не сте гледали”, “2 филма с 1 билет”. 

“Театър и кино с 1 билет” ще открият фестивала. Можете да си закупите промоционален билет за 14 лева, с който да гледате постановката “Колега” от 19:30 часа и култовия филм “Съдилището” от 21.15 часа. В антракта между двете можете да си поговорите с Ованес Торосян и негови колеги, докато пиете безплатната си бира или безалкохолно.

Специални гости на кинопанорамата ще бъдат Дойчин Боянов, покорил Еверест и Кирил Николов-Дизела, за да ви представят премиерните заглавия, включени в рубриката “2 филма с 1 билет”.

13 са премиерните заглавия, които ще можете да гледате по време на Филмовите нощи. 

Сър Антъни Хопкинс изпълнява главната роля в “Отвличането на Фреди Хайникен” - неразказаната история за едно от най-сензационните отвличания в Европа. Най-богатият холандец-милиардер е отвлечен през 1983 г. за три седмици, след като за него бяха платени около 16 милиона евро.

“Пътят Камино и нетипичните пилигрими” разкрива лечебното въздействие, което може да имат 800-те километра по пътя Сантяго де Компостела.

Те са на възраст между 65 и 95, и всяка от тях има свой подход към естетиката и живота. Седем уникални нюйоркчанки, със силно изразена индивидуалност в “Стилните нюйоркчанки или мода за напреднали”.

Мизерни хотели, изпълнени с интересни обитатели, безброй поети, субстанции, благодарение на които забравяш къде се намираш, места, които трудно ще намериш сам и убийствен саундтрак ви очакват в “Шестата стъпка от пътуването”. 

Сред новите заглавия, които ще можете да видите за пръв път на голям екран е и “Без/смъртен” с носителя на Оскар Бен Кингсли и Райън Рейнолдс, които ще разсъждават върху цената, която можеш да платиш, за да разполагаш с още време за живот.

Френският “Зулу” с Орландо Блум ще ни заведе в Кейптаун през 2010, за да участваме в разследването на едно убийство и мистериозните обстоятелства край него.

“Испанска афера” ще нагорещи и без това горещите летни страсти с една красива любовна история между младеж от Севиля и момиче от Баския. Разстоянието може да не е проблем, но различията в нравите на отделните райони могат да се окажат трудни за преодоляване. 

Джон Кюсак, Робърт Патинсън и Джулиан Мур чертаят “Карта на звездите”. Лъскавият свят на едно типично холивудско семейство е обърнат с главата надолу, когато синът им Бенджи се връща след многогодишна рехабилитация, а дъщерята-пироманка Агата от психиатрия.

В “Марсилия” Алекс, избягалият син на мафиотски бос решава да се върне в безмилостния град, където го влече любовта. Но ще трябва да се пази от полицията и от враговете си.  

В “Мариус” с Даниел Отьой една красива любовна история се развива на фона на очарователното старо пристанище на Марсилия. Мариус е мечтател и най-накрая има шанс да отпътува с един от корабите, които наблюдава всеки ден. Точно тогава Фани му разкрива любовта си.

В рубриката “2 филма с 1 билет” можете да гледате „Осем първенци”, в който алпиниста Бърк Канг ще сподели какво е усещането да докоснеш небето. Филмът ще бъде представен от Дойчин Боянов – покорител на Еверест. Другото заглавие е “Няма невъзможни неща” за 80-годишната Тереза, която обикаля по света с една раница на гърба. 

Другата двойка филми са “Ком-Емине: Достигни лимита си” със специален гост Кирил Николов-Дизела, който ще разкаже за опита си да постави нов рекорд по маршрута от връх Ком до нос Емин  и “XCO Adventure Cup” - филмът запечатал изданието за 2014г. най-екстремното състезание на България.

Билетите са на цена 5 и 6лв. Карта за 3 прожекции – 15лв

Онлайн резервации и продажба на boxoffice.bg.

Касата за билети ще отвори врати в деня на откриването от 19.30 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…