Първото издание на фестивала с филми за изкуства пристига в Пловдив

С 9 филма за някои от най-интересните хора от света на изкуствата фестивалът Master of Art пристига за първа година в Пловдив. Той ще се проведе между 11 и 19 май в LUCKY Дом на киното. Пловдивчани ще могат да видят филми, посветени на Ян Флеминг, Пикасо, Клод Моне, Стенли Кубрик и други.

Пловдивското издание на фестивала се открива на 11 май от 19:00 часа с филма „Иржи Менцел – да се направи комедия не е никак забавно“. Филмът проследява историята на живота на известния чешки режисьор, който става носител на Оскар още, докато Чехословакия е част от Източния блок, а в последствие печели и редица други престижни награди.

Най-запалените кино-любителите ще могат да се запознаят също с историята на легендарния американски режисьор Стенли Кубрик (2001: Космическа одисея) във филма „С като Стенли“. Филмът „Флеминг, Ян Флеминг“ ще срещне пловдивчани с автора на книгите, вдъхновили поредицата за тайния агент Джеймс Бонд. За любителите на изобразителните изкуства са подбрани няколко филма за известни художници – „Пикасо, раждането на една икона“, „Аз, Клод Моне“, „Йеронимус Бош“ и „Алберто Джакомети, нов образ за човека“. Не са забравени и феновете на музиката, за които е филмът за незабравимия диригент и композитор „Ленърд Бърнстейн – по-голям от живота“. 

Всички билети са на цена от 6 лева. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…