Афишът на фестивала включва 30 заглавия

От 17-и до 30-и ноември 2017 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 12-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, а тази година събитието в Пловдив ще продължи цели 14 дни.

На КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, документални филми и класики.

Афишът КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от цял свят, между които са спортната драма БОРГ/МАКЕНРОУ със Сверир Гуднасон, Шая Лабьоф и Стелан Скарсгаард, която проследява епичното съперничество между шведската тенис легенда Бьорн Борг и знаменитият му съперник – нахаканият американец Джон Макенроу, достигнало своята кулминация по време на турнира „Уимбълдън” през 1980 г; и ОБЕТЪТ с Крисчън Бейл, Оскар Айзък и Жан Рено – романтична история, в която арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война. Филмът включва и една от последните песни на изключителния музикант Крис Корнел.

Зрителите ще могат да видят звездите Домнал Глийсън и Марго Роби в СБОГОМ, КРИСТОФЪР РОБИН – филм за създаването на най-обичаното мече на света – Мечо Пух, от драматурга А. А. Милн. СВЯТ ИЗМИСЛЕН, ПЪЛЕН С ЧУДЕСА, базиран по едноименния роман на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго“) ще се събере на едно място Джулиан Мур и Мишел Уилямс, за да разкаже историята на две 12-годишни деца с увреден слух от началото на XX век. Джордж Клуни се завръща на режисьорския стол с абсурдната комедия СУБУРБИКОН, в която Мат Деймън, Джулиан Мур и Оскар Айзък се забъркват в история с убийство и застраховки в уж тихите американски предградия.

Политическата драма ЧЪРЧИЛ на Джонатан Теплицки също ще бъде показана на тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ. В ролята на един от най-знаменитите държавници влиза Брайън Кокс, а историята проследява събитията след юни 1944 г. Програмата предлага още ЧУДО на Егле Вертелите и руските филми PRO ЛЮБОВ. САМО ЗА ВЪЗРАСТНИ – комедийна антология с главен обект: Любовта;  МАТИЛДА на Алексей Учител, която скандализира Русия, в чийто фокус е бракът на цар Николай с принцеса Аликс фон Хесен-Дармщад; както и ЕРАТА НА ПЪРВИТЕ с Евгений Миронов.

Очаквайте допълнителна информация за останалите филми от тазгодишната програма на кинопанорамата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…