“Buena Vista Social Club: Adios” и “В легло с Виктория” на финала на фестивала

Днес е последният ден от редовната програма на Киномания в Пловдив. Не забравяйте обаче датата 15.12, когато отново в рамките на фестивалната програма ще можете да гледате новият филм на гениалния Гийермо дел Торо - “Формата на водата”.
В последната вечер на 12-тото издание на известния фестивал за кино можете да гледате “Buena Vista Social Club: Adios” от 18:30 часа. Малко са филмите, постигнали такъв моментален културен ефект, както оригиналният Buena Vista Social Club на Вим Вендерс го стори през 1999 г. Този филм показва архивни кадри, както и неизползвани такива във филма на Вендерс, преди да последва вече доста променения ансамбъл по време на тяхното прощално турне. Като припомня произхода на музикантите и отдава почит на вече отишлите си, Buena Vosta Social Club: Adios е едновременно завладяващ портрет на музикалната страст, неугаснала с възрастта, и почит към една от най-великите музикални традиции в света и към страната, в която тя се е родила.

Късната прожекция от 20:45 часа е на френския “В легло с Виктория”. Още първите кадри разкриват доста за криминалната адвокатка Виктория. Най-същественият принос на Жюстин Трие към традицията на романтичните комедии е автентичния женски глас в сърцето на филма. Виктория е в непрестанна борба да намери баланса между работата и личния си живот. Тя има твърде много отговорности и й се налага да прибегне до химически стимули, за да издържи на вихрушката от ангажименти към децата, срещи с клиенти, флиртове за една нощ и сеанси при психиатъра си.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…