Изящният поет Виктор Самуилов бе окичен с Орфеев венец на церемонията по откриването на най-големия литературен фестивал у нас „Пловдив чете” тази вечер на Античния театър. Наградата бе присъдена на твореца за високи постижения в съвременната поезия. Бизнесменът Димитър Георгиев увенча Виктор Самуилов на древната сцена с пластиката на Жорж Трак и му връчи плик с 5 хиляди лева, които лично е дарил за премията към високата награда за поезия.

„Напълно в реда на нещата е да бъда благодарен. Не зная дали до днес съм научил тази магическа азбука, която прави от пишещия човек писател”, каза Виктор Самуилов. Носителят на Орфеев венец за тази година подчерта, че освен благодарен е и много смутен заради компанията от венценосци, в която попада.

Призът Златна четка за художествено оформление на книга кметът Здравко Димитров връчи на Люба Халева. „Това е награда с особена тежест”, заяви тя.

„Благодаря ви, че не изоставихте „Пловдив чете””, обърна се към публиката преди церемонията по връчването на двете награди организаторът на фестивала Божана Апостолова.

Програмата продължи с народни танци и концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…