Среща с варненския писател и художник Иван Кьосев ще се състои утре – 27 юни, от 18:00 ч. в Конферентна зала (вход от ул. „Иван Вазов“) на НБ „Иван Вазов“.

 

Авторът ще представи най-новата си книга, която е хумористичен сборник поезия и проза – „Доброжелател“, както и още една своя книга. Едновременно с това в Библиотеката ще бъде подредена и негова портретна изложба живопис.

 

Иван Кьосев е роден на 25.VІ.1947 г. в град Попово, Търговищка област, но още като дете се премества със семейството си в град Варна. Завършва френска гимназия във Варна и романска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира в университета „Париж ХI” във Франция. Автор е на научни публикации, телевизионни сценарии, журналистически материали, както и на книги с разкази и стихотворения.

 

За книгата си „Беглец” получава годишната награда за белетристика на СБП през 2003 г. Част от произведенията му са превеждани в Русия и във Франция. Като любител художник има 16 самостоятелни изложби. Негови картини са частно притежание в Австрия, САЩ, Испания и Франция. Член е на Съюза на българските писатели и на Групата на варненските художници.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…