Журналистическа премиера избра за своята шеста книга и трета поред стихосбирка Екатерина Костова. Тя ще срещне “Кръстопът на тишината“ с първите ѝ читатели на 27 октомври, петък от 18:30 часа в Първо Студио на Радио Пловдив, където журналистката работеше от 2019 до 2022 година. Повечето от стихотворенията са родени през точно този период, казва Екатерина:

 

„Написах повечето от стихотворенията в тази книга в периода на най-голямото „утихване“ в обществения живот у нас и по света – ковид кризата, предхождана и последвана от война и други обществени сътресения. За да не забравям колко светло може да бъде след осъзнаването“.

 

Двама нейни колеги, известни с гласовете си като водещи на новините в радиото, и един женски глас, на водеща на сутрешния му блок, се включват в събитието. Поетът Стоян Терзиев ще представи книгата, а Димитър Владимиров и Живка Танчева ще четат стихотворения от нея заедно с авторката.

 

„Тази книга е опит да се погледне в тъмнината на човешкото съзнание, където властва атавистичният страх за оцеляване. Но точно там, в най-дълбоките ѝ пластове се пробуждат като от вечен сън прозрения за това кой съм аз, какво е страх, защо се страхувам. Трябва да преминем през тези въпроси, за да си зададем още по-обобщаващите – къде отивам, защо съм спрял, какво е кръстопът, а след него?“, допълва още Екатерина Костова и кани четящата пловдивска публика на разговор за думите, които свързват мълчанията ни.

 

„Кръстопът на тишината“ (изд. Фаст Принт Букс) се издава с подкрепата на Програма “Помощ за книгата” на Министерството на културата. Входът за събитието е свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…