Литературен фестивал Пловдив чете 2023, Литературен салон Spirt & Spirit и издателство Жанет 45

канят пловдивчани и гостите на града на среща с Деян Енев и разговор за последната му книга „Шейсет разказа“.

 

С участието на Красимир Димовски и Красимир Лозанов.

 

Кога: 24.10.2023 I вторник

Начало: 19:00 ч. (вратите отвaрят: 18:00 ч.)

Къде: клуб Петното на Роршах (Пловдив, ул. Йоаким Груев 36)

Вход: свободен

 

За автора:

 

Деян Енев (1960, София) е автор на двайсет и три книги – сборници с разкази, есета и очерци за писатели, както и на една стихосбирка. Лауреат на литературните награди „Христо Г. Данов“, „Чудомир“, „Йордан Йовков“, „Йордан Радичков“,„Хеликон“ и „Златен ланец“. Журналист с над три хиляди публикации – интервюта, репортажи, статии, очерци, фейлетони. През последните години е колумнист в „Портал Култура“. Носител на орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен.

 

Вече сме в есенния литературен сезон Литературен фестивал Пловдив чете (вече двадесет и една години) и Литературен салон Spirt&Spirit (вече шестнайсет години) още намираме смисъл. Откриваме го в проследяването на литературния процес през споделените срещи и разговори. Представяме не просто книги, а даваме шанс на публиката ни да срещне както обичани автори, така и да открие новите имена в българската литература. И защото не забравяме, че четенето е удоволствие. Срещите ни започват всеки вторник в 19 часа – в клуб Петното на Роршах, Пловдив.

 

Събитието е част от есенната програма на Литературен фестивал Пловдив чете 2023 и Календара на културните събития на Община Пловдив. Програмата на Пловдив чете 2023 следете в календара на събитията на www.plovdivchete.com.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…