Журналистът Георги Найденов ще представи новата си книга „Отвъд хребета на преживяното“. В нея чрез спомените от житейския си и професионален път авторът разглежда философски виждания за правата на човека, за съвестта, доблестта и други човешки качества и тяхната зависимост от битието на хората в мирно време и при кризисни ситуации.  

 

Новото си произведение известният пловдивски журналист, международник и публицист посвещава на своята майка Миля Балева – Найденова, която губи едва 3-годишен, но споменът за нея остава. „Седемдесет и пет лета и зими не погребах мъката си по теб в земята, а в опожареното си сърце, майко Миля. Тръгнах по тъмния път към истината, осветен само от твоя образ и твоя завет. Така ти ми помогна да бъда обективен журналист, а не клакьор и крепител на съмнителни авторитети. Дано България роди още много майки като теб!“, споделя авторът.

 

Книгата ще бъде представена от пловдивския литературен критик, историк и поет Асен Димитров – Феликс. Премиерата на новата творба на Георги Найденов ще се състои на 8 февруари 2024 г. (четвъртък) от 18 часа в залата на арт кафе „Ел Греко“, ул. „Антим I“ 7.

 

Проявата се организира от фондация „Помогни на нуждаещите се“ и нейните асоциирани структури: Граждански форум „Съвет на нацията“, Колеж „Източен Европейски Образователен Център“ и Международна академия по журналистика „Европрес“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…