Литературен фестивал Пловдив чете, Литературен салон Spirt and Spirit, издателство Жанет 45 и клуб Петното на Роршах канят пловдивчани на среща разговор с Еми Барух за книгата

„За евреите и други демони. Епохи, етюди и есета“. Модератор на събитието ще бъде Владислав Севов.

 

Още подзаглавието легитимира жанровото многообразие и мултиплициращия подход, който е избрала Еми Барух при подредбата на книгата – епохи, етюди и есета.

 

 

„Необяснима книга, непобираща се в определения. Изумителен с честността и ефирността си разказ, който те повежда през мащабната картина на странстващия и страдащ еврейски народ, за да те приюти накрая в осиротялото сърце на едно пораснало момиче, загубило баща си.”

 

Мария Касимова-Моасе

„Отчасти историческо изследване, отчасти философско разсъждение, отчасти лична история: „За евреите и други демони” трудно се побира в познатите ни жанрови рамки. Това е странстваща книга, енциклопедична, поетична и ерудирана едновременно, която непрекъснато пресича граници и търси своята въображаема родина. Еми Барух е написала не само книгата за еврейството в България, а за съдбата на съвременния човек изобщо.“

 

Димитър Кенаров

Еми Барух е журналистка, преводачка, документалистка. Специализирала е еврейски изследвания и проблеми на етносите в Централноевропейския университет в Будапеща и в Националния автономен университет на Мексико. Тя е коментатор на радио Дойче Веле и ръководи Фондация ФотоФабрика.

 

Под нейно ръководство са организирани за първи път в България изложби на Фрида Кало и Диего Ривера, на Пабло Пикасо, на Ян-Артюс Бертран – Земята отвисоко, на Моста на влюбените, който оттогава става постоянно експозиционно пространство, и др.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…