Конкурс за стихосбирка #ДО 40 обявява пловдивският многоезичен литературен сайт Plovdivlit в началото на своята 8-а година от съществуването си. 

 

Авторите трябва да живеят в Пловдив, да са на възраст до 40 години, а броят на представените от тях стихотворения да не надхвърля 40.

 

Срокът за представяне на творбите е от 15 март до 24 май 2024 г.

 

Компетентно жури ще оцени представените ръкописи и ще отличи един автор, чиято стихосбирка ще бъде публикувана в електронен вариант в многоезичния литературен сайт Plovdivlit. Авторът не се задължава да предоставя правата си за книжно издание.

 

Предлаганите ръкописи трябва да са във формат Word, 12 пункта, с посочено име и адрес за кореспонденция.

 

Ръкописите изпращайте на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Предимство е, ако стиховете бъдат композирани, а стихосбирката озаглавена.

 

За седем години  от своя старт многоезичният сайт PlovdivLit се превърна в най-голямата  литературна платформа в града под тепетата. В най-престижния сайт за литература досега са публикувани 2311 произведения от 229 автори.

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…