Музейна галерия „Димитър Георгиев“ – Пловдив представя на 27 април 2024 г. в от 11.00 ч. Сборник със стихове на младата поетеса Бойка Иванова. Тя ще чете своите стихове заедно с децата и младежите от Община Брезово.

 

Сборникът включва 28 стихотворения и място за илюстрации, които всеки от участниците ще нарисува сам. Срещата е организирана от Община Брезово, а сборникът е издаден от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с цел успешна превенция.

„Какво по-добро място може да има от галерия „Димитър Георгиев“, събрала произведенията на най-големите класически български творци, където децата и младите хора имат шанса да се запознаят с изобразителното изкуство и поезията. Ние от няколко години работим успешно с екипа на галерията за образованието на децата и виждаме тяхното културно израстване. Така, че отново сме благодарни за възможността да реализираме още една инициатива полезна за подрастващото поколение.“ – сподели Антония Стоянова, гл. специалист Образование и култура в Община Брезово и секретар на МКБППМН.

На събитието ще присъства кметът на Общината г-н Калин Калапанков, зам. кметът и председателят на МКБППМН г-жа Цонка Палийска, както и представители на Общинския съвет на Община Брезово.

 

Бойка Иванова е на 18 години. Започва да пише стихове от детска възраст. Има издадени вече две стихосбирки с благотворителна цел – „Вяра в доброто“, издадена със съдействието на 6-то СУ в гр. Перник през 2022 г. и „Ласки в думи“ издание на Фондация „Множествена склероза“ през 2023 г.. От 16-годишна е асистент на майка си, която е с множествена склероза. Мечтата й е да завърши медицина. Бойка Иванова е носител на награди от национални конкурси за поезия: 2023 г. награда от Национален конкурс „С Белоногата днес“ проведен в Ст. Загора, а последната награда е на журито на конкурса „Гайтани вежди, снага топола“ 2024 г. на Фондация „Буквите“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…