„Литературни срещи в библиотеката“, Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив и Пловдив чете 2024 канят пловдивчани на среща разговор с Анджела Родел.

 

Кога: 05 юни, сряда, 18:00 часа

 

 Къде: Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив

 

 Вход: Свободен за всички събития от програмата на #plovdivchete2024

 

 

Анджела Родел е родена в  Минеаполис, щата Минесота, САЩ. Следва езикознание в Йейл. В университета от Бръшляновата лига попада в женски хор. Там за първи път чува българска народна музика и просто се влюбва в нея. Сама научава български език и идва в София да го усъвършенства. Миналата година любовта ѝ към културата и езика ни донесе на писателя Георги Господинов и Анджела Родел престижното литературно отличие „Букър“ за превода на английски език на романа „Времеубежище“.

 

___

Събитието се организира от литературен фестивал „Пловдив чете“ като част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2024 и с подкрепата на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…