Излезе „Скитникът и синовете” – дълго чаканото продължение на „Островът”

Дългоочакваното продължение на „Островът” на Александър Секулов е вече факт. Романът „Скитникът и синовете” излиза в навечерието на 43-тото издание на Софийския международен панаир на книгата, а националната му премиера се състоя снощи в столицата, в литературен клуб „Перото”. Утре вечер писателят ще представи новата си книга в родния Пловдив, в камерната зала на любимия му Драматичен театър. Издател на романа е „Сиела”.

Преди години „Островът” предизвика полемика дали е роман за деца, роман с деца или книга за възрастни. Самият автор е лаконичен: „Книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето. И доколкото животът е разговор на всеки човек с Бога относно протичащото и изтичащо време, и доколкото всички книги описват този разговор, то и всяка книга е за всички. Искам да разказвам добре интересни истории за неща, които ме вълнуват. Нищо повече.” И това ясно личи в новата му книга – „Скитникът и синовете” разказва за светлината, която губим, докато растем и намираме, ако пораснем. В новата история ветроходна лодка с четири момчета, куче и странен капитан се отклонява от пътя си, хвърля котва край пуст албански залив. От тъмната нощ изплува рибарска гемия без отличителни знаци и екипаж с неясни намерения. Какво ще се случи, ако сред момчетата, мъжете и кучето, озовали се на едно и също място, има и  момиче с очи като зелени гейзери? Дали няма да се появи някого, когото  изобщо не очакват, за да ги следва в лабиринта на светлината?

Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения”, „Малката светица и портокалите”, „Господ слиза в Атина”, „Гравьор на сънища”, както и на поетичната книга „Карти и географии”, на сборника с есета „Високите каменни хълмове” и на пиесата „Няма ток за електрическия стол”.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…