Авторът е подбрал 35 очерка за личности, живели в края на ХІХ и началото на ХХ век

Новата книга на пловдивския историк Владимир Балчев вече е на книжния пазар. Тя носи заглавието „Пловдив – по следите на отминалото“, а в нея авторът разказва за забравени или малко познати факти за града под теметата. Официалното представяне на книгата ще се състои на 1-ви март от 18:00 часа в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“. Самото представяне ще бъде водено от литературния критик Младен Влашки.

Авторът е подбрал 35 очерка за личности, живели в края на ХІХ и началото на ХХ век. Подредил ги е хронологично и неочаквано се получава една нова история на Пловдив. История за пътя на хората, определяли съдбата на града. Хем позната, хем непозната. Но най-важното в този разказ се оказва поуката – как някога нашите предшественици са давали път на новото, как са превъзмогвали трудностите, как са печелили неравностойни битки. Оказва се, че следите на отминалото ни дават това, което не можем да получим нито от чужди рецепти, нито от скалъпени проекти. Пред нас е истината, разкрита в документи и спомени, която с нищо не може да се замени.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…