Насроченият за 3 октомври рецитал на световноизвестния пианист Боян Воденичаров – част от програмата на V МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“, се премества на 4 октомври, събота, от 18.30 ч. в Балабановата къща. Билетите, закупени предварително, ще важат без презаверяване. Билети могат да бъдат закупени и на място преди концерта.

Боян Воденичаров е пианист, композитор, джазмен, музикален педагог. Учи в Консерваторията (днес НМА „Проф. Панчо Владигеров”) и до 23-годишната си възраст вече е лауреат на няколко световни конкурси: „Сенигалия” (1979), „Бузони” (1981), „Кралица Елизабет” (1983). През 1986-87 специализира в Балтимор, при Леон Флайшер.

Концертира - като солист и камерен изпълнител, в Европа, САЩ и Япония. Изявява се на Валонския фестивал, на клавирния фестивал в Амстердам, на френския МИДЕМ.

Боян Воденичаров е известен с интереса си към старинните клавирни инструменти и със изследователските си търсения в тази насока. Негови композиции се изпълняват в България, Франция и Белгия. Записи с негови изпълнения звучат по радиото и телевизията в Италия, Франция, Белгия, Холандия, България, и присъстват като CD-носител в каталозите на авторитетни звукозаписни фирми.

Педагогическата му дейност, започнала в Музикалната академия в София, продължава в Кралската консерватория в Лиеж и в Гент. Понастоящем Воденичаров е професор по пиано и импровизация в Кралската консерватория в Брюксел. Многократен член на журито на конкурса „Кралица Елизабет” (2003, 2007 и 2010), той е един от високо ценените музиканти днес.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…