Празник за възпитаниците на петте от най-елитните пловдивски гимназии - ЕГ ”Иван Вазов”, ОМГ ”Акад.Кирил Попов”, ФЕГ ”Антоан дьо Сент-Екзюпери”,  ГХП ”Св.Св. Кирил и Методий” и СОУ ”Св. Патриарх Евтимий”, се организира от почетния консул на Франция, г-жа Теофана Брадинска,  в Алианс Франсез. На тържествена церемония ще бъдат отличени с награди учениците, взели участие като доброволци на единадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2014, което се проведе през месец юни тази година.
Доброволците имаха нелеката задача да се погрижат за пореден път за комфорта на чуждестранните гости и участници на музикалния фестивал и да ги направят съпричастни към очарованието на града на тепетата. Всички те положиха неимоверни усилия, за да бъде перфектно организирана и координирана тази мащабна проява, демонстираха отговорност и старание в работата си, чрез което допринесоха за настроението и жизнерадостната атмосфера на музикалния форум.
Традиционно г-жа Теофана Брадинска, директор на Алианс Франсез, ще изкаже благодарност на преподавателите и учениците и ще връчи награди на най-добре представилите се доброволци, а всеки един от тях ще получи специална френска атестация за участие и положен доброволен труд, като документите, които Алианс Франсез издава, са международно признати, полезни са и могат да бъдат прилагани при намирането на работа и кандидатстване за обучение в чужбина.
Пловдивският франкофонски фестивал е най-големият форум на френския шансон за тази част на Европа и той дава възможност на доброволците да се запознаят с нови хора, да се докоснат до различни култури и всичко това през призмата на френския език. Чрез междукултурния диалог и мултилингвизма, които са съставни елементи на фестивала, организаторите насърчават не само към изучаването на френски език в нетрадиционна извънкласна форма, но и към изучаването на чужди езици с цел по-добра реализация и широки възможности за избор. Франция е втората в света най-желана от българските студенти дестинация за обучение в разнообразни области на знанието и на всички нива. На настоящия етап броят на българските студенти, записани във френски висши учебни заведения е около 2500. Франция привлича не само с високото ниво на образование, но и с достъпните такси за записване в държавните университети.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…