Живеят ли видри и какви защитени животни и птици има в река Марица,  какво е гео-купол, как се строи с естествени материали са темите, които попадат под фокуса на проекта „Да осиновим Адата - интерактивно екологично образование“, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. На 11 май от 10.00 часа на речния бряг срещу остров Адата (в случай на неблагоприятни условия е предвидена резервна дата на 05 юни 2019 г.) ще се проведе образователен семинар на открито с работилница за строителство с естествени материали и обсъждане на въпросите как да опазим река Марица и какво не знаем още за нея. Предвидено е демонстрационно изграждане на геодезична куполна конструкция и поставяне информационни табели край реката. Проектът стартира с инициативата „Да осиновим Адата", която въвлича местни училища и установяване на ученическо настойничество (осиновяване) на речния участък в рамките на град Пловдив.

По време на образователния семинар ще бъдат показани методи за мониторинг на околната среда, адаптирани към възрастта и познанията на младите участници. Ще има демонстрация на вземане на водни проби от брега с използване на надуваеми лодки.

Организаторите са предвидили и от 10.20 до 12.00 ч. паралелно с обучението да се проведат и поредица от арт работилници и игри за най-малките участници.

Мястото се намира на адрес бул. „Марица“ 154

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…