Марица става за рафтинг, макар и не толкова екстремен. Това доказаха днес участниците и организаторите на екологичния образователен семинар „Да осиновим Адата”, който се провежда на южния бряг на реката. В рамките на инициативата се организираха плавателни турове до острова и обратно. „Реката става за плаване. Можем да отскачаме до Адата спокойно с малка надуваема лодка и да опознаваме острова по съвсем приключенски начин. Разкошно е”, коментира един от участниците в рафтинга, който стигна до Адата по вода.

В рамките на събитието демонстрационно бе изградена на геодезична куполна конструкция, под която деца рисуваха, творяха с еко материали и играеха игри. Бяха поставени и информационни табели край реката, в които са отбелязани животинските видове, които я населяват- видри, защитени птици. Обсъждаха се и въпросите как да опазим река Марица и какво не знаем още за нея. Бяха показани методи за мониторинг на околната среда, адаптирани към възрастта и познанията на младите участници, проведе се и демонстрация на вземане на водни проби от брега с използване на надуваеми лодки.

Проектът „Да осиновим Адата – интерактивно екологично образование“ е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…