„Пловдив 2019“ има удоволствието да обяви, че от 28 до 30 ноември в Пловдив ще се проведе Ателие „Театър на сетивата – лабиринт“, в което всички желаещи ще могат да се запознаят с формите на сетивния театър и да станат част от едно необикновено преживяване.
Театър на сетивата е смесица от пърформанс, театър, инсталация и музика, като по необикновен начин цели да провокира всички сетива на участниците и публиката и да създаде едно изцяло ново усещане. В сетивния театър граници между различните жанрове и изкуства не съществуват и именно тази свобода на израза спомага за едно дълбоко и нетрадиционно възприятие. Сетивният театър използва формата на лабиринт, където четирите останали сетива имат предимство пред визуалното. Често събитията се случват на тъмно, за да провокират и изострят въображението и сетивата – обонянието, вкуса, слуха, тактуалността.
Водещ на работилницата ще бъде един от водещите специалисти по сетивен театър в България – Милена Станойевич. Тя е режисьор и пърформър и се е обучавала в метода на театър на сетивата при самия му създател Енрике Варгас – антрополог и режисьор от Колумбия, както и при Юан Бриок.
Ателието ще проведе в Синята къща на ул. „Арх. Христо Пеев“ 6 в Стария град по следния график: петък (28.11.) от 14:00 до 19:00 часа и в събота и неделя (29 и 30.11.) от 11:00 до 19:00 часа.
Участието в ателието е платено и изисква регистрация.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…