50 артисти изпълват хълма с класика, jazz и поп в един невероятен концерт с покъртителен звук и осветление

Любимият хълм на пловдивчани в сърцето на града ще се превърне в пространство за култура след няколко дни. На 14 септември между 17 и 22.30 ч. 50 артисти ще изпълнят Бунарджика с класика, jazz и поп в един невероятен концерт с покъртителен звук и осветление.

По пътя към върха ще има пет сцени и два рояла в рамките на необикновен концерт Sting The Opera, с участието на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора и Военния биг бенд, с диригент кап. Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев.

Идеята на организаторите на музикалния празник - отдел „Култура” на Община Пловдив и район „Централен” - е цялата зона на тепето да се превърне в пространство за музика.

Камерни ансамбли и соло изпълнители ще водят публиката по пътя към върха, където ще бъде голямата сцена и кулминационния концерт с великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент.

Празникът се казва "Пътят към върха" и е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Идея, насочваща фокуса на аудиторията към едно от историческите места в града ни - Бунарджика. Превърнато днес, не без усилията на екипа на район „Централен”, в прекрасно пространство за отдих, туризъм, спорт и култура. Една идея, която в интересни и сублимни времена идва да ни замисли за пътя, по който вървим днес и ще вървят децата ни утре. Идея, осветяваща нов прочит на историческите знаци от хълма, с които живеем без да се замисляме от векове. Идея за познанието, историята и великата мъдрост на всеки един народ да живее в хармония с нея.

Куратор на програмата е екипът на Сдружение за култура и образование Милчо Левиев. Участват: Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Пловдивска Опера, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе, младата, красива и талантлива арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд Ст. Загора с диригент маестро кап. Василев и Петър Салчев.

14 септември от 17.00 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…