„Полетът на песента“ е именно панорама, защото обхваща огромен по време и дълбок по смисъл период на развитието на българската музика, и вплитането на песента в българската класическа музика на едно вече професионално ниво, от българските композитори. Така, че днес да имаме една национална класическа музика. Програмата включва примери от най-автентичните народни песни, като преминава през творчеството на първото поколение български композитори, до наши дни.

Trio Sanaton (Трио Санатон)

Създаването на триото е естественото продължение на няколкогодишна съвместна работа на:

Борислава Василева- цигулка

Дарина Иванова - флейта

Ралица Ботева – пиано

Ето какво ни казват те за концерта в двора на галерия „Джуркови“: „Изборът ни да съчетаем музиката, датата и мястото за нас има много голям смисъл! Програмата представя трудния път, който извървява развитието на музиката и усилията на българските музиканти и композитори, за създаване на класическа музика с национален облик. Посвещаваме концерта на 22 септември – Денят на обявяването на българската независимост, за която народа ни се е борил векове наред и накрая – съчетаваме всичко това с много специалния избор на пространството на Галерия „Джуркови“, чиято колекция показва може би същия смисъл и усилия в едно друго изкуство!

Надяваме се достойно да представим пред вас част от творчеството на композиторите Асен Карастоянов, Любомир Пипков, Г.Златев-Черкин,Мара Петрова, Тодор Попов, Красимир Кюркчийски и Стоян Пауров.

Ще бъдем щастливи да видим всеки от вас!“

 

17 септември ( четвъртък) , от 18:30, двор на галерия „Джуркови“, вход свободен

 

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…