На 10 декември (сряда) 2014 година, от 17,30 часа в зала „Съединение” на Регионалния исторически музей – Пловдив, ще се състои Клавирен коледен концерт. Изпълнява на пиано Георгия Петрова.
Концертната програма включва три сюити от Хендел. Композиторът и произведенията не са подбрани случайно. Музиката на Хендел е темата на докторската дисертация на Георгия Петрова в Софийската консерватория. Регламентът изисква освен създаване на писмен научен труд, но и изнасяне на седем концерта пред публика.
Изключително ми е приятно, че сега поставям началото на цяла поредица от концерти през новата 2015 година – казва Георгия Петрова. Много се вълнувам от предстоящия концерт, тъй като ще изпълнявам произведенията на Хендел наизуст, без ноти пред мен. По принцип Хендел е познат като органен композитор. Сега ми се предоставя привилегията да запозная публиката с клавирното му творчество. Каня всички почитатели на класическата музика заедно да се насладим на творчеството на великия колос.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…