Информационна изложба “Зонта казва НЕ на насилието” е разположена на пл.“Централен“ (ГАЛЕРИЯ)

Държавата не се води официална статистика за жертвите на домашно насилие в България. Тенденциите се следят от неправителствени организации, кризисни центрове и горещи телефонни линии за помощ. От около 370 на средно 500 са нараснали обаждания на месец за тази година, спрямо предходната. Статистиката във Франция е изчислила 30% ръст пред първия локдаун.

Ининициативите по повод 25 ноември – Международния ден за елиминиране на насилието над жени стартираха в Пловдив синформационна изложба „Зонта казва Не“ (Zonta Says NO). Таблата са разположени на площад „Централен“.

Тя продължава с отделни акции до 10 декември – международния ден за правата на човека.

Информационната кампания е подкрепена от известни личности, сред които: Кубрат Пулев, Николай Бухалов, Тодор Неделев, Кирил Еферемов, Кирил Кирилов, Юлий Толкин и други.

В продължение на месец гражданите и гостите на град Пловдив ще могат да я посетят и да се запознаят с подредени информационни пана около Форума и реновирания фонтан до Дома на армията.

Според статистическите данни, всяка втора жена в света е жертва на насилие от страна на партньора си, а всяка пета е подложена или заплашена от сексуално насилие.

В продължение на месец, фасадата на Дом на културата “Борис Христов” ще е изписано в различни цветове “Зонта казва не на насилието”.

В първия ден от камранията на Зонта Акведуктът на Бунарджика светна в оранжево.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…