Хор “Евмолпея” ще зарадва своята публика с традиционния си коледен концерт на 22.12.2014г. в 18 часа. За поредна година хилядолетният Римски форум, намиращ се в търговски център “Екселсиор”, ще оживее чрез гласовете на прекрасните пловдивски момичета точно в навечерието на Бъдни вечер. „Коледни импулси с хор Евмолпея” – каквото е заглавието на примамливо подканящия новогодишен афиш - обещава да се превърне в културното събитие за Пловдив и ще бъде отразено от различни медии. Автентичната римска обстановка, съчетана с ефектната тракийска визия, красиво звучене и интересна програма предопределят изявата на състава като емоционална звуково-визуална постановка с ярък коледен привкус.

Наскоро “Евмолпея” подготви предварително публиката с неколкократните си участия на редица открити сцени в града – в различни къщи в Стария град по време на Дефилето на младото вино и на запалването на Коледната елха на етносите на Лапидариума. Независимо от лошото време, наследниците на Евмолп удържаха на думата си. В тяхно изпълнение звучаха прекрасни коледни песни, какъвто ще е и репертоарът на 22-ри.
Само преди месец хорът направи два самостоятелни концерта в различни форуми и с различна програма. Единият – в къщата-музей на Яворов в гр. Чирпан, посветен на 100 години посмъртен живот на великия ни поет, другия – съвместно с Врачанска филхармония в ежегодния младежки фестивал, провеждан във Враца. Одухотвореността и прецизното, въздействащо музициране спечелиха на момичетата поредните приятели и съмишленици в различни градове на България.

Хор “Евмолпея” приключва една изключително успешна и продуктивна година. Упоритата работа на хористките и на творческото ръководство в лицето на диригента Рада Славинска и арт-мениджъра Ганка Янкова доведоха до реализацията на близо 50 концертни изяви в страната и чужбина. Между най-запомнящите се е феноменалното представяне на девическия хор в Словения, където на 24 май в град Франколово съставът бе връщан 7 пъти на бис и аплодиран възторжено 20 минути след напускането на сцената.

Само след няколко дни евмолпеите ще ни направят съпричастни на коледното си настроение с коледни творби от цял свят. Програмата включва произведения от различни стилове и епохи – от Вивалди, през Камий Сен-Санс, до Ноел Гоеман, Карл Дженкинс, Бенджамин Бритън, Христо Недялков, Николай Кауфман и Рада Славинска.

Пловдив очаква коледния си подарък с песните на своите момичета.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…