Проектите, които се одобрят сега, стават част от Културния календар на Пловдив за 2022 година

Община Пловдив напомня, че днес – 31 август, в 17.00 часа приключва приемането на документи за кандидатстване по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“  от Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив“ за 2022 г.

Това е най-важната и интересна част от Културния календар на града, тъй като обхваща организирането и провеждането на значими фестивали, биеналета, панаири на изкуствата, отделни събития в различните видове изкуства, социализация на културно историческото наследство, неформално образование в сферата на културата, стимулиране на иновативни практики и експериментални форми и много др. които се реализират на територията на Община Пловдив.

Кандидатствайки на проектен принцип сега, точно тези събития създават разнообразието и богатството на културния живот на Пловдив през следващата година, когато започва изпълнението на проектите.

Подкрепените проекти по Компонент 1, заедно с другите компоненти от структурата на календара са насочени към гражданите и гостите на Пловдив и допринасят за запазване на идентичността на града и утвърждаване на Пловдив като културна столица и творчески град.

Документите за кандидатстване по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“ се приемат ежегодно от 1 до 31 август в годината, предхождаща реализирането на проектите, в Деловодството на Община Пловдив с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“; завеждат се в регистър и се разглеждат от комисиите по чл.6, ал.2 в сроковете и по реда, регламентирани в настоящата Наредба.

Документи за финансиране на проекти за 2022 г. ще се приемат до 17.00 часа на 31 август 2021 г. (Пакетът документи е наличен на страницата на община Пловдив целогодишно., в раздел „Култура“)

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…