Община Пловдив, Отдел „Култура, археология и културно наследство“, район „Централен“ и Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ канят пловдивчани и гости на града на третото издание на „Пътят към върха“. Проектът е част от Културния календар на града за 2023 година.

 

Събитието, в което на 6 сцени по алеите до върха на Бунарджика ще се състоят 7 концерта с участието на повече от 50 изпълнители, е тази събота – 24 юни.

 

Началото на детската програма е в 16.00 часа, началото на концертите в 17.30 часа, а кулминацията е в 21 часа с концерта „Световното кино в музиката“ с участието на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, заедно с едни от най-добрите джазови музиканти в България – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.

 

Входът е свободен!

 

На Сцена 1 – Акведукта – концерт „Деца в оркестъра“

 

В концерта ще чуем деца от ЦНСТ „Детска къща“ Пловдив, които ще свирят съвместно с възпитаници на музикална къща „Дивизи“ и професионалните музиканти от Оркестър на Държавна опера Пловдив/.

 

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 2 – алеята пред Летния театър

 

В 16.00 часа Галерия ЕТЕРНА представя Детска работилница с педагози по изобразително изкуство.

 

В 16 часа започват концертите „Джаз за деца“ – образователно-развлекателни концерти за малки и големи, които дават възможност на публиката да участва активно в изпълненията на джаз пиеси, популярни детски песни, аранжирани в стиловете рагтайм, боса нова, фънк, бибоп, както и на класически пиеси. Участници: Венцислав Благоев – тромпет и водещ, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Михаил Иванов – контрабас и Невена Григорова – барабани, вокал, както и деца – перкусии и песни.

 

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Начало 16.00

 

На Сцена 3 – пред Фитнес площадката – концерт „Картини от Пиацола“, който ще ви потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. Това е проект на акордеониста Калоян Куманов и е създаден през 2021 година за стогодишнината от раждането на Астор Пиацола с участието на солистите: Калоян Куманов – акордеон, Виктория Каридова – цигулка, Ралица Ботева – пиано, Едит Унджиян – вокал

 

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 4 – JAZZ , след фитнес площадката по алеята – концерт DIXIELAND OL’ STARS JAZZTET . От 35 години музикантите са в основата на много успешни формации за стар джаз – Университетски рагтайм бенд, Александров рагтайм бенд, Дикси джоукърс, Фантазиаланд дикси бенд и др. Освен, че са прекрасни инструменталисти, повечето от тях обичат и да пеят, особено заедно с публиката. Това са Невилиян Гемижев – кларинет, Павлин Павлов – тромбон, Александър Куманов – банджо, проф. Владимир Радулов – пиано, Димитър Узунов – туба, Стефан Кожухаров – барабани и Венцислав Благоев – корнет и лидер.

 

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 5 – на завоя по пътя преди площадката на върха – концерт „Магдалена Петрович от България търси талант“

 

Магдалена Петрович е българска виолончелистка родена в Сърбия. Участва в различни музикални фестивали – „Rutesheim Cello Academy“ през 2016 г., работейки с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелистът Стефан Браун както и във фестивала „Пабло Касалс“ – Франция в класа на Никлас Шмид.

 

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00

 

На Сцена 6 – голямата площадка на върха на Бунарджика

 

В 19.30 часа е шоуто на Мартин Денев DJ set. Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Ди Джей. Завършил е музикално училище в Пловдив с пиано, след това консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност джаз. Междувременно следва една година джаз пиано в Бъркли, Бостън, а след това латино пиано в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален директор, продуцент и участва в десетки проекти с музиканти от цял свят.

 

В 21.00 часа започва концерт „Световното кино в музиката“ – едно докосване на душата. Това е един невероятен спектакъл, осъществен от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. „Светът на киното в музика“ ни пренася в света на „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин и много други. На сцената освен Плевенска филхармония и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.

 

Край на програмата в 22.30 ч.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…