Oft Robin е група съставена от трима от най-напредничаво мислещите млади български музиканти. Трио с обща амбиция и търсене на оригиналност, непредвидимост и постоянни музикални новооткрития. Концертът, част от платформата „Камерна сцена Пловдив“ е на 16 юли, неделя, от 19.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

 

Групата Oft Robin е в състав: Виктор Бенев – malletKAT, електроника, Мартин Хафизи – барабани и Евден Димитров (EVDN.) – бас китара, ефекти.

 

Композициите на Oft Robin са основа за отворен импровизационен диалог, който събира на едно място мелодичния лиризъм и минималистичен музикален подход на Бенев, ритмичната сила и влияние от прогресивния рок на Хафизи и обсесията на Димитров с „бийтове“, „рифове“ и търсене на новаторски звук на бас китара.

 

Oft Robin е проект основан през 2019 г. От създаването си, групата прави периодични турнета в България, Австрия, Холандия и Норвегия, свирила е с Биг Бенда на Българското национално радио и е представлявала България през 2022 на ежегодния симпозиум „European Jazz Conference“, като част от селекцията на Европейската Джаз Общност.

 

Проектът е представляван от enovae records. Събитията от „Камерна сцена Пловдив“ се осъществяват с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2023 година.

 

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…