От 8 до 17 август 2023г., избрани с прослушване момчета и момичета от музикални училища в страната и чужбина ще имат възможност да свирят подбрани класически произведения под ръководството на маестро Максим Ешкенази. По време на престоя си в музикалната академия, одобрените кандидати ще бъдат напътствани от именити музиканти и педагози от Щатскапеле-Берлин, Софийска и Варненска филхармония.

 

 

Тази година към менторския екип на Академията се присъединява и виртуозният ни цигулар, професор във Висшата национална консерватория за музика и танц в Париж Светлин Русев.

 

Съвместната работа на участниците и менторите в Академията завършва с концерти пред широка публика със свободен вход. Традиционно концертите се провеждат в Шипка и  Казанлък, а тази година за първи път Академията ще изнесе концерт и в Пловдив.

 

Програмата за концертните дни включва увертюра „Кориолан" оп. 62 от Лудвиг ван Бетовен, концерт за цигулка и оркестър от Ф. Менделсон в ми минор, солист Светлин Русев и Симфония №8 от Лудвиг ван Бетовен.

 

15 август – гр. Шипка, Централен площад от 20:00 ч.

 

16 август – гр. Казанлък, парк „Розариум" от 20:00 ч.

 

17 август – гр. Пловдив, Епископската Базилика на Филипопол от 17:00 ч.

 

Повече информация за концертите и участниците може да се намери на сайта на Академията - www.academiaroza.com

 

Организатор на Лятната музикална академия е Фондация „Академия Роза", създадена от Пламен Николов – генерален директор на дестилерии за етерични масла „Есетере България" и „Тера Роза". Мисията на „Академия Роза" е да даде шанс за изява пред публика на млади музиканти от страната и чужбина, да популяризира класическата музика и да я направи достъпна за хората в по-малките градове и да поощри развитието на културния туризъм в Шипка и Казанлък

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…