Английската джаз сензация Рик Гард и емблематичният български джаз вокалист Васил Петров създават уникално музикално преживяване през октомври, със съвместни концерти в София, Пловдив и Варна.

 

В съвместния проект на двамата джазмени, озаглавен „Джаз класики, най-добрите дуети“, двете музикални икони ще представят най-големите хитове от вокалния джаз. В атмосферата на Sofia Summer Fest на 1 октомври, Пловдив Ивент Център на 2 октомври и Фестивален и конгресен център – Варна на 5 октомври, артистите ще разтопят сърцата на присъстващите с безсмъртни хитове като „Cry me a river“, „Fever“ “, „Fly Me to the Moon“, „Feeling Good“, „My Way“, както и избрани джаз стандарти, боса нова и латино музика. Аранжиментите са дело на Живко Петров.

С тях на сцената ще бъдат истински виртуози – Живко Петров (пиано), Димитър Семов (ударни) и Радислав Славчев-Riverman (бас).

 

Рик Гард, роден в Англия, е известен със своите многобройни джаз успехи. Платинен артист, често сравняван с Майкъл Бубле, Гард е имал възможността да работи с музикални величия като Лайнъл Ричи, Ронан Кийтинг и Ръсел Уотсън. Предизвикателствата в неговата кариера включват концерти за кралица Елизабет II и изпълнения на големи международни сцени.

 

Васил Петров е икона на съвременния традиционен джаз и едно от най-ярките имена на българската джаз и поп музика. Той вълнува своята аудитория с участието си в джаз фестивали и с редовни гастроли с новаторски проекти в страната, но също така активно допринася за популяризирането на България на международната сцена. Неговите концерти са не просто изпълнение – те са истинско изкуство, което привлича вниманието на многобройни почитатели.

 

Билетите са в продажба online в мрежата на Eventim, EpayGo и на касите на залите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…