Концертът е кулминацията на поредицата от събития, свързани с отбелязването на 85-та годишнина от рождението на Милчо Левиев

 

Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ кани пловдивчани и гости на града на един забележителен и дългоочакван концерт с филмовата музика на Милчо Левиев, носещ името „Отклонение“. Събитието е на 6 октомври, петък, от 19:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“. Концертът е заключителна част на проекта „Отклонение“ и е кулминацията на поредицата от събития, свързани с отбелязването на 85-та годишнина от рождението на Милчо Левиев.

 

„Или защото „музиката ражда музика“ – в картини и звук от издавани и неиздавани заглавия от филмовата музика на Милчо Левиев. Когато в кратките си минути един филм е разказал целия живот, музиката на Милчо Левиев отпечатва у зрителя есенцията на почувстваното и разбраното. И това е неизменно във всяка лента, в която изкуството му се вгражда с мощта на своето въздействие. Тези филмови пиеси остават в зрителя завинаги и в най-специалните мигове отново извикват емоцията на преживяното пред екрана. Точно това ще се случи в Пловдив на премиерата на концерта с филмови творби на Милчо Левиев „Отклонение“, разказва неговата съпруга, вокалистка и участник в концерта Вики Алмазиду.

 

В програмата освен познати заглавия, ще прозвучат и такива, които до този момент не са представяни пред широката публика и са известни само за изследователите и близките до твореца. Част от тях са с нови аранжименти на Валери Костов.

 

В „Отклонение“ ще участват утвърдени музиканти като Вики Алмазиду – вокал, Антони Дончев, Александър Владигеров – флюгелхорн, тромпет, Константин Владигеров – пиано, кларинет, Иво Паунов – флейта, саксофон, Васил Хаджигрудев – контрабас, Кристиян Желев – ударни, Валери Костов – ел. пиано, синтезатор, както и струнен квартет от състава на оркестъра на Държавна опера Пловдив. На сцената редом с големите имена ще застанат и млади таланти от НУМТИ „Добрин Петков“, Илина Стойнева и Елия Тодорова. Любовта в живота и любовта към живота ще подхранят композиции от любими филми като „Отклонение“, „Един снимачен ден“, „Горещо пладне“, „Понеделник сутрин“ и още много други, превърнати в песни със стихове на Вики Алмазиду и Златна Костова.

 

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

 

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…