По повод честването на 100 години от рождението на Стойна Кръстанова – текстилец, майстор на народните художествени занаяти, Фондация „Стойна Кръстанова“ и Регионален етнографски музей – Пловдив канят на откриване на Ретроспективна изложба „Да тъчеш сънища“, което ще се състои на 12 декември 2023 г. от 12.30 ч. в Етнографския музей.

 

Изложбата се съпътства с албум, представящ житейския път и текстилните произведения на Стойна Кръстанова, за да припомним за силата на творческия дар, преклонението пред постиженията на предишните поколения и мисълта какво ще оставим след себе си.

 

Албумът „Да тъчеш сънища“ се издава от Фондация „Стойна Кръстанова“ с подкрепата на Община Пловдив по компонент 4 „Книги на пловдивски автори и важни за града издания“, Le Comité de Jumelage de Pernes-les-Fontaines, France и Françoise Cezanne, Danièle Malcuit, Ginette Bohu, Patrice Bohu, на които благодарим.

 

Очакваме ви на 12 декември 2023 г. от 12.30 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив, ул. „Д-р Стоян Чомаков“ № 2.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…